Lie 22

Apple iPhone atristasPo keleto dienų nuo „iPhone Development Project“ pranešimo, kad panaikinti aparato „pririšimą“ prie AT&T labai sudėtinga, britų kompanija „eXpansys UK“ pasiūlė rinkai „iPhone“ telefonus, suderinamus „su visais Europos operatoriais“. JAV hakeriai irgi pasiūlė „iASign“ instrumentą, leidžiantį „iPhone“ veikti su „Cingular Wireless“ kortelėmis.

„Expansys UK“ pradėjo priiminėti išankstinius užsakymus „atrištiems“ 4 ir 8 GB „iPhone“ savo tinklalapyje Expansys.co.uk, nors kaina, nei aparato pasirodymo rinkoje data, nenurodomos.

„iPhone“ nulaužimo pradininkas buvo žymus hakeris DVD-Jon. Liepos pardžioje jis pristatė programą, leidžiančią naudoti telefoną kaip grotuvą ir kišeninį kompiuterį, bet be telefonijos funkcijų. Po to „iPhone Development Group“ padalinio, dirbančio su „iPhone“ saugumu, vadovas pareiškė, kad apsauga labai sudėtinga. Jo žodžiais tariant, pririšimas prie AT&T yra mikroprograminėje GSM lusto įrangoje, kodas apsaugotas elektroniniu parašu, o jų atblokavimo raktai individualūs kiekvienam aparatui.

JAV tokie veiksmai teisėti: pernai autorinių teisių reguliavimo tarnyba pripažino naudotojų teisę pašalinti telefono „pririšimą“ https://buycbdproducts.com operatoriaus tinklų.

Šaltinis: www.elektronika.lt

Autorius Administratorius | Pažymėta:


Rašyti komentarą